کنتاکتور تک فاز از جمله مهم ترین و پرکاربردترین تجهیزات به ویژه در کار با برق صنعتی می باشد. کنتاکتور تک فاز به لحاظ کیفیت، آمپراژ، پایین بودن میزان صدای تولیدی، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری فصلی و دوره ای، جایگزین مناسبی برای کنتاکتور سه فاز است. همچنین مدل های جدیدتر آن نیز تحت عنوان کنتاکتور بی صدا قابلیت و کیفیت های حرفه ای بیشتری دارند که در این مقاله به آنها نیز پرداخته شده است. جریان خروجی کنتاکتور بی صدا تا 50 آمپر بوده و همراه با ورودی 4 تا 20 میلی آمپر و ولتاژ خروجی آن 250-90 ولت AC است. در این مطلب ما قصد داریم درباره اهمیت کنتاکتور در صنعت برق و تاثیر مثبتی که استفاده از کنتاکتور تک فاز بر بهبود کیفیت و عملکرد جریان عبوری برق در دستگاه های صنعتی ایجاد می کند، بپرازیم.

اهمیت کنتاکتور در صنعت برق

در زمان کار با لوازم برقی و به ویژه در زمان استفاده از تجهیزات برق صنعتی مانند انواع موتور، دستگاه، لامپ و … نیاز است تا کاربران یا اپراتورها، هر زمان که لازم باشد، جریان الکتریکی را قطع یا وصل نمایند. به بیان دیگر، کنتاکتور یک کلید الکترومغناطیسی و ابزاری ضروری و کاربردی برای وصل نمودن و قطع کردن جریان برق می باشد و اهمیت کنتاکتور در این است که به جای قطع و وصل کردن جریان با دست و به جهت جلوگیری از خطرهای ناشی از برق گرفتگی، مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد آن به این صورت است که کنتاکتور پالس یک جریان ضعیف را برای یک جریان قوی و بزرگ ارسال می نماید. جریان کوچک ارسال شده موجب روشن ماندن کلید داخلی بوده و وقتی این جریان ضعیف قطع گردد، جریان اصلی نیز قطع می گردد. این مزیت موجب شده تا مدار حتی از راه دور نیز قابل کنترل باشد و نقشی ویژه در افزایش کیفیات یک زندگی راحت تر را در بر دارد. کنتاکتور دارای انواع مختلفی است که کنتاکتور تک فاز یک نوع آن می باشد و دارای مدل های متنوعی شامل: مینی کنتاکتور، کنتاکتور بیمارستانی، کنتاکتور الکترونیکی و… است. شما می توانید برای مشاهده انواع مدل های کنتاکتور از فروشگاه آمپر 24 دیدن نمایید و تمامی نظرات و پیشنهادات خود را از طریق سایت و یا شماره 091909788 با ما در میان بگذارید.

کنتاکتور تک فاز و عملکرد آن

کنتاکتور تک فاز دارای کیفیت بالاتر، ظاهر و طراحی جدیدتر، صدای کمتر و قیمت مناسب تری نسبت به مدل های قبلی کنتاکتور بوده و جایگزین بسیار مناسبی برای استفاده به جای کنتاکتور سه فاز است. این محصول عملیات قطع و وصل در کنتاکتور را به وسیله یک بوبین یا سیم پیچ مغناطیسی انجام می دهد. بوبین انرژی الکتریکی را به انرژی مغناطیسی تبدیل نموده و با قطع و وصل شدن برق این میدان الکترومغناطیسی نیز قطع و وصل می گردد. محصول کنتاکتور تک فاز دارای دو پل 25 آمپری می باشد. در شرایطی که کاربر جریانی بین 25 تا 50 آمپر تک فاز لازم داشته باشد، با دوبل کردن پل و عبور دادن فاز از دو پل می تواند جریان را تا 50 آمپر ارتقا دهد.

چگونگی نصب کنتاکتور تک فاز

همان طور که در بالاتر اشاره شد کنتاکتور تک فاز قابلیت استفاده به جای کنتاکتور سه فاز را نیز دارد. برای اینکه یک فاز به کنتاکتور وارد گردد ضروری است سیم فاز را در یکی از سه پیچ ورودی قرار داده شده و یک سیم خروجی از آن خارج گردد.

امکانات و مزیت استفاده از کنتاکتور تک فاز

استفاده از کنتاکتور تک فاز نسبت به کلید اتصال و انفصال جریان برق مزیت های چشمگیری دارد؛ چرا که در کنتاکتور به علت عدم ساییدگی روی یکدیگر در زمان قطع و وصل جریان، استهلاک کمتری نیز به وجود خواهد آمد. برخی از موارد آن به شرح زیر است:

  1. توانایی قطع و وصل به تعداد مکرر و نا محدود
  2. قابلیت کنترل مصرف برق برای مراحل مختلف کار از راه دور و توسط چند اپراتور در مکان های مختلف
  3. قابلیت اتوماتیک شدن مدار فرمان با استفاده از کنتاکتور تک فاز
  4. عمر مکانیکی بیشتر نسبت به کلید
  5. بالا بودن سرعت قطع و وصل در طراحی مناسب
  6. افزایش عمر مفید دستگاه ها با استفاده از کنتاکتور تک فاز
  7. افزایش امنیت استفاده از کنتاکتور تک فاز پس از قطع و وصل برق نسبت به وصل ناگهانی جریان در زمان استفاده از کلید
  8. از لحاظ کاربری مطمئن تر و از لحاظ اقتصادی به صرفه تر
  9. قابلیت اتصال به PLC و …
  10. اجزا و قطعات مختلف در کنتاکتور تک فاز

تمامی کنتاکتورها سه قسمت اصلی تیغه، بوبین و قاب عایق را دارا هستند و همچنین دارای یک سری لوازم جانبی شامل: کنتاکت کمکی و… نیز می باشند. برای انتقال به صفحه خرید کنتاکت های کمکی LS کافی است بر روی لینک مشخص شده کلیک نمایید.

کنتاکتور بی صدا

کنتاکتور بی صدا (Solid State Relay) با علامت اختصاری SSR شناخته می گردد و یک قطعه الکترونیکی است که می تواند با سیگنال ضعیف جریان یا ولتاژ بزرگتر را کنترل نماید. کنتاکتور بی صدا عملکردی مشابه سایر کنتاکتورها داشته، با این تفاوت که هیچ متحرکی درون آن وجود ندارد. همین عدم وجود قطعه متحرک موجب بی صدا بودن آن می گردد. بسیار ضروری است که در زمان خرید کنتاکتور بی صدا، عواملی مانند نوع ورودی و خروجی کنتاکتور بی صدا، رنج ولتاژ و جریان خروجی، نوع بار الکتریکی قابل عبور، تعداد فاز، فیوز مناسب و … مورد توجه قرار گیرد. عمده استفاده از این نوع کنتاکتور در مکان هایی است که باید حداقل سر و صدا ایجاد گردد، لذا از کنتاکتور بی صدا در بیمارستان ها استفاده می گردد.

مزایای کنتاکتور بی صدا نسبت به کنتاکتور تک فاز معمولی

  1. سرعت قطع و وصل بسیار بالا نسبت به مدل های الکترونیکی
  2. عدم ایجاد جرقه در زمان سوییچینگ
  3. مناسب برای استفاده در محل هایی با امکان انفجار و احتراق
  4. طول عمر بالا (به دلیل نداشتن قطعه مکانیکی)
  5. مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه
  6. عملکرد بدون صدا
  7. ابعاد کوچک و طراحی مناسب
  8. طراحی متنوع برای مدار های AC / DCو …

کاربرد کنتاکتور تک فاز

موارد استفاده کاربردی کنتاکتور تک فاز شامل مصارف روشنایی، کولرگازی،  پمپ های تک فاز آبیاری، پمپ های کف کش کشاورزی، المنت، یخچال و … است.

برخی از کنتاکتورهای تک فاز، می‌توانند جای کنتاکتور‌های فرمان و حتی رله‌های شیشه ای را هم بگیرند. چرا که در ماژول‌های مختلف نظیر تک پل،دو پل، سه پل و چهار پل وجود دارند. این ماژول‌ها با فرمان تحریک، تغییر وضعیت می‌دهند.

برای مشاهده لیست قیمت کنتاکتورهای تکفاز CHINT در اینجا کلیک کنید.

کنتاکتور تک فاز و بی صدا

طرز قرارگرفتن بی متال در مدار

مزایای استفاده کنتاکتورها به جای کلیدها

کنتاکتور ,فاز ,تک ,جریان ,استفاده ,قطع ,تک فاز ,کنتاکتور تک ,استفاده از ,و وصل ,کنتاکتور بی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خرید خلاصه کتاب های آموزشی Bimeh Sadegh پیکتوتکست دانلود پیشنهاد ارزشیابی kharid-14006 مشاوره و روانشناسی "رویکرد روانشناسی در آلمان" (1399/8/8) شورای دانش اموزی دبیرستان نرجس طاقانک طراحی سایت | برنامه نویسی دانلود کتاب صوتی هنر ظرف بیخیالی